Látogassa meg webshopunkat!
UNGARO SWISS KFT
1072 Budapest, Rákóczi út 4-6. I
+36 1 268 0337
CORNAVIN HUNGARY KFT
1072 Budapest, Rákóczi út 4-6. I
+36 1 268 0337

Cornavin

Ha egy óra számlapján a "Swiss made" feliratot látjuk, az nagyjából annyit jelent, mint nálunk az eredeti Tokaji Aszú. Ha viszont az áll rajta, hogy "Geneve", tudjuk, hogy a svájciakon belül is magasabb kasztba tartozó órával van dolgunk, tehát egy minimum ötputtonyos Tokaji Aszút készülünk megízlelni.

co-2012-2012ramb495x648mmw.jpgHogy miért Genf? Mert a XIX. században ez a város lett a minőségi svájci óragyártás központja. Cornavin pedig Genf központi pályaudvarának, valamint az azt körülvevő negyednek a neve. Nem véletlen, talán, hogy annak az óramárkának, ami itt, a minőségi óragyártás epicentrumában született, a Cornavin nevet adták 1926-ban.

A cég már a korai évektől kezdve erősen a külső piacok irányába orientálódott, ennek köszönhetően a hatvanas évekre nem csak a svájci órák számára már otthonos országokban, de Dél-Amerikában, Ázsiában is ismertté vált – mondanánk erre ma: nemzetközi sikersztori lett. Addigra a cég védjegyévé vált a letisztult, klasszikus Cornavin-stílus. Magyarország szerencséje volt, hogy a Doxa, Omega, Longines, IWC mellett ezt a márkát is importálták a hatvanas-hetvenes években, így sokaknak ma is szép emlékei vannak vele kapcsolatban. Negyven évvel ezelőtt két, igazi csúcsmodellt adott a márka a világnak – egy kivételesen szép mechanikájú kronográfot, valamint egy Henri Duopisin nevű holdfázis-kijelzős órát.

Az olcsó japán kvarcórák dömpingje azonban – akárcsak az egész svájci óraipart – a Cornavint is megviselte. Csökkentek az eladások, a nagy márkák beadták a derekukat, a Rolex, Omega, Marvin elfogadta, hogy kvarcszerkezetet kell gyártani a túléléshez. A Cornavin nem. Hogy fenntarthassa a drágább svájci vonulatot, a nagyobb tömegeknek szánt szériák mechanikáit a Poljottal, Slavával készíttette – ha nem lépte volna meg ezt, ma nem létezne a márka.

A kilencvenes évek elején, amikor a svájci mechanikus órák visszanyerték a vásárlók szemében az őket megillető presztízst és értéket, a Cornavin még mindig ismert és működő márkaként vándorolt új befektetői kézbe. A tulajdonoscsere lendületet adott ahhoz, hogy a Cornavin visszakerüljön abba a kategóriába, ahová a kezdetektől tartozott.

A cég órái ismét eredeti, összetett, finoman kidolgozott mechanikákkal, különleges tokokkal kerülnek a szalonokba. A legexkluzívabb modellek fehérarany tokkal, korlátozott példányszámban készülnek.

cornavinbellvuestillkombi.png