Látogassa meg webshopunkat!
UNGARO SWISS KFT
1072 Budapest, Rákóczi út 4-6. I
+36 1 268 0337
CORNAVIN HUNGARY KFT
1072 Budapest, Rákóczi út 4-6. I
+36 1 268 0337

Corum

A Corum márkát 1955-ben hozta létre Jean-René Bannwart. A cég emblémája stílszerűen az idő kulcsa, mely azóta világszerte ismert. Az alapítás után nem sokat váratott magára a siker, 1956-ban megjelent első modelljeivel azonnal betört a legismertebbek közé a bázeli vásár keretein belül.

Szokatlanra való törekvé corum1.png

Az első szokatlan külsőt nem előzte meg direkt tervezés, egy sajnálatos késlekedő szállításnak volt köszönhető. Az 1958-as bázeli vásárra készült a cég, amikor az új modellek számlapjai nem érkeztek meg időre. René Bannwart óriási lélekjelenlétről és nagy merészségről tett tanúságot, amikor egyszerű aranylemezt tett a számlapok helyére, melyen egyedül a cég márkajelzése volt látható.

A bázeli vásáron úgy a látogatókat, mint a szakmát is, roppant mód meglepte az íratlan számlap egyszerűsége, és példa nélkülisége. Mindemellett óriási tetszést aratott. A típust elnevezték „sans heures”-nek, azaz órák nélküli óráknak. A lelkesedés hatalmas méreteket öltött, amiből adódóan erre a mintára készítették a későbbi Romulus modelleket.

A Corum számára mindig is a szokatlan, meglepő külső megjelenés volt a legfontosabb, az irányvonal ma is ugy

Ez a modell 1960-ban került bemutatásra, ahol a szokatlan külső szintén szerepet játszik. A számok helyett a nemzetközi tengerhajózási zászlójelek látszanak. Hamarosan a Corum márka legismertebb modelljévé vált, mely több változatban is elkészítésre került.

corum2.pngA modell a híres hajósverseny, a Mumm Admiral’s után kapta nevét, és hűen tükrözi az alapító szenvedélyét a vitorlázás iránt. A Corum több vitorlásversenyt is támogatott, majd 1987-ben saját versenycsapatot is létrehozott ebben a sportágban.

Az Admiral’s Cup modell nem csak szokatlan stílusával nyerte el a közönség tetszését, hanem vízállóságával és ellenállóságával, mely tökéletes választás lehet egy sportoló számára.

Arany Híd

A Golden Bridge modellt 1980-ban készítette el a világhírű órásművész, Vincent Calabrese, mely a nagy sikerre való tekintettel azóta több változatban is napvilágot látott.