Látogassa meg webshopunkat!
UNGARO SWISS KFT
1072 Budapest, Rákóczi út 4-6. I
+36 1 268 0337
CORNAVIN HUNGARY KFT
1072 Budapest, Rákóczi út 4-6. I
+36 1 268 0337

Edox

Az Edox cég 1884-ben Svájcban alakult, s a kivételesen tehetséges Christian Rüfli-Flury hozta létre. Innovatív, dinamikus szerkezeteket készített - azóta is ezek az Edox órák fő jellemzői. Nem véletlen, hogy a márka mára az egyik legnagyobb szereplővé vált a sorozatgyártott, minőségi órák piacán. Az Edox Christian Rüfli-Flury által kigondolt, s azóta is tartott filozófiája: a hagyományokat legjobban ötvözni a legújabb technikai vívmányokkal.

 

1927-ben a svájci gyártású órák betörtek a világpiacra, ezek közül már jeleedox1.pngntős mennyiséget az Edox gyártott. A cég gyors fejlődésnek indult, hamar komoly vállalattá lett, majd, amikor a II. világháború után a minőségi svájci órák iránt újult lendületet vett a kereslet, még nagyobb volumenű, modernebb gyártásra állt át.

 

1961-ben mutatta be a mai napig egyik legismertebb terméksorozatának, a Delfinnek az első példányát. A széria tagjai strapabíró, vízálló, dupla hátlapú, koronatömítéssel készült órák voltak. A Delfinekkel az Edox lépéselőnybe került a többi óragyártóval szemben, s ezt azóta is tartja.

 

1976-ban jelent meg egy másik, szintén forradalmi óra, a Geoscope. Napállás-kijelzéssel mutatta a világidőt.

 

edox2.pngNem sokkal később az Edox világelső lett az extralapos órák gyártásában - az 1985-ös Les Bémonts-kollekciót nemzetközi hírű formatervező alkotta, a sorozat az órásismereteket és az esztétikát tökéletesen ötvözi, és az óraipar mind a mai napig nem állított elő laposabb naptáras, mechanikus szerkezetet. Lélegzetelállítóan karcsú profilja ellenére is harminc méter mélységig vízálló, a mindössze 1,6 milliméter vastag Edox-szerkezete zafírüveg alatt található. A kollekció kapható selyem-, és magas fényű változatban, tizennyolc karátos aranybevonattal, illetve csillogó gyémántokkal kirakott kivitelben is, női, illetve férfi kronográf-modellek is szerepelnek benne.


1999-ben a klasszikus, kerek formájú modellek mellett ismét megjelentek a téglalap, illetve négyzetes tokos órák is a kínálatban. Az Edox ezzel az extralapos karóra-sorozattal - amelynek minden darabját a svájci Kronométer Intézet (C.O.S.C.) pontossági bizonylata hitelesíti – kivívta az órásmesterek általános elismerését.

2005 a híresen komplikált Les Bémonts-Maître Horologer ötperces ismétlő szerkezetű karórák megjelenésének éve. Ez a legújabb kollekció is ötvözi az Edox által megteremtett kézműves minőséget a genfi óragyártás tapasztalataival - ez "az órák Rolls-Royce-a". E széria viszi tovább talán leghűbben az alapító, Christian Rüfli-Flury filozófiáját. A Les Bémonts-Maître Horologer-kollekció öt órát foglal magába. Kettő szögletes formában, három kerek tokkal készül.

 

edox3.png2006-tól az Edox kapcsolatot épített ki a négyszeres világbajnok norvég gyorsasági motorcsónakverseny-csapattal, a Spirit of Norway-jel (Norvégia Szelleme). A 400 darabos, korlátozott példányszámú Edox Spirit of Norway modell épp időben érkezett, hiszen az ilyen versenyek iránt az utóbbi években erősen megnőtt az érdeklődés. A karbonszámlapos, 2,8 milliméter vastag zafírüveggel szerelt Edox Spirit of Norway a csavaros koronának, és a héliumszelepnek köszönhetően 500 méterig vízálló - utóbbi segíti a nagy nyomás alatt beszivárgó gáz távozását a tokból vízből való kiemelés után. Nagy dátumkijelzője megkönnyíti a leolvasást, masszivitása megbízhatóságot, hosszú élettartamot biztosít.