Látogassa meg webshopunkat!
UNGARO SWISS KFT
1072 Budapest, Rákóczi út 4-6. I
+36 1 268 0337
CORNAVIN HUNGARY KFT
1072 Budapest, Rákóczi út 4-6. I
+36 1 268 0337

Gucci

Az olasz Guccio Gucci 1906-banhozta létre a Gucci-ház nevű kereskedőcéget. Előtte évekig a londoni Savoy szállodában dolgozott, ahol alaposan kiismerte a felsőbb osztálybeliek ízlésvilágát.

gucci1.png1921-ben továbblépett, megnyitotta első üzletét Firenzében, amely divatos bőrcikkek és stílusos utazóbőröndök árusításával foglalkozott.

1953-ban az alapító meghalt, a céget fia, Aldo Gucci vitte tovább, s még abban az évben megnyitotta a cég new yorki üzletét.

A hatvanas évekre további Gucci-boltok nyíltak New Yorkban, Londonban, Párizsban, Tokióban, s a hetvenes évek közepére a Gucci az egyik legismertebb luxuscikk-márka lett a világon. Termékeinek viselői között olyan hírességek voltak, mint Jackie Kennedy, Grace Kelly. Sorozatos üzletpolitikai bakik miatt az 1990-es évek elejére kis híján csődbe ment a vállalat, ám a tulajdon- és irányítói jogok rendbe tételét követően, tiszta irányvonalak mentén újra szárnyalni kezdett. Ekkor vetődött fel, hogy a márkának órákkal is foglalkoznia kellene.

1997-ben jelent meg az első időmérő, előrevetítve az azóta is jellemző vonásokat:

- kivételes minőség

- részletekbe menően finom kidolgozás

- egyedi kialakítás.

A cég órái úgy robbantak be a piacra, mint dohos szobába ablaknyitás után a friss szellő. A londoni, milánói, párizsi kifutókon általánossá vált a szembefordított két "G"-ből álló logó látványa a modellek csuklóján.

1997-ben a Gucci átvette az irányítást a svájci Severin-Montres óragyártó csoport fölött, s az új időmérőknek köszönhetően a márka 1998-ban az Év Európai Vállalata cím birtokosa lett. Ezzel a háttérrel meg tudott ágyazni karórái számára a piacon. A világ egyik vezető óramárkájává akart válni, és e szándékának véghezvitelében innentől semmi nem akadályozhatta meg.

Ma a Gucci a legismertebb márkák egyike, ez tény. Megfelelő körökben mindenki tudja, hogy a cég órái meghökkentőek, merészek, a legfrissebb stílusúak a piacon, s kivételes anyagok olykor furcsa kombinációjából állnak össze, ezek: rozsdamentes acél, zafír, puha ezüst, gyémánt, szövet, bőr, gumi. Minden nemnek, minden életformához, a nap minden szakához létezik megfelelő Gucci-időmérő.

Fekete G Chrono gucci2.png

Gucci-szinten már-már visszafogott ez a 44 milliméteres átmérőjű, kerámiabevonatú (PVD) acélból készült, lapos, fekete, férfi kronográf. Csak közelebbi vizsgálatra vesszük rajta észre a zseniális Gucci-jegyeket. Négy óránál a zöld-piros-zöld csíkozású indikációt. A szintén zöld színű mutatót a gyűjtőn, s a vele egyező árnyalatú alsó gombot. Mindemellett a G Chrono abszolút minőségi termék, karcálló zafírüveggel, precíziós svájci kvarcmechanikával, harminc méteres vízállósággal.

G Charm

Finom, légies, ennél nőiesebb nem is lehetne, nem is órának, inkább elegáns karperecnek néz ki, ezért olyankor is felvehető, amikor karóra viselése vulgárisnak minősülne. Karkötőrésze szembefordított G betűkből áll, miként a parányi számlap is G betűt szimbolizál. Estélyekre, egy finom dressz mellé tökéletes kiegészítő, viselője meg sem érzi, hogy rajta van. Aranyozott acélból készül, a tok harminc méterig vízálló, az üveg karcálló zafír. A számlap lehet fehér vagy fekete, mindkettőnél halvány, koncentrikus körökből álló alnyomattal, de létezik gyöngyház számlapos is, alig láthatóan finom virágmintákkal, tizenkét óránál apró gyémánttal.

G Twirl

gucci3.pngEnnél merészebb női karóra talán nem is jelent meg 2006-ban. Jellemzője a széles csuklópánt, amely gumiból, acélból, kerámiabevonatos acélból, szövetből, vagy ezek kombinációjából készülhet, s a cég "GG" logója díszíti egyedi minta szerint. Meghökkentő a design, pláne ha az óra viselője beveti a G Twirl-trükköt: az óratok átfordítható a pántban, s ha lefelé néz, csupán divatos karkötőnek látszik. A számlap mindenféle színű és anyagú lehet – akár gyöngyház is – az óra értéke és eleganciája növelhető arany és fehérarany-bevonattal, gyémántokkal. Svájci a kvarcszerkezet. Az óra finom vonása, hogy a koronáját lent, a hat órás indikációnál hordja.